Welkom!

Welkom!

14 July 2019 0 By elfendertigst

Ik ben Carolien en ik geloof dat slow living de wereld zal redden. Door te verlangzamen en te versimpelen wordt het leven leuker en de aarde gezonder. Voor mij zijn de drie belangrijkste pijlers hiervoor duurzaamheid, minimalisme en financiële onafhankelijkheid. Daarom kan je hier van alles over deze onderwerpen lezen.

Na zo’n tien jaar een carrièrepad te hebben bewandeld dat moest leiden naar mijn droombaan, lukte dat begin 2017. De perfecte baan was eindelijk van mij! Niet dus. De baan was verre van perfect. Erger: het was één grote teleurstelling. Had ik hier al die jaren naartoe gewerkt en geleefd? Mijn teleurstelling groeide. Niet alleen in de baan, maar ook in mezelf. Waar was ik mee bezig? Ik had mijn tijd verspild aan het verwerven van een zogenaamde droombaan, status en spullen. Daarmee had ik mijn levensvreugde, mijn vrijheid en onze planeet op de tweede plaats gezet. En ik was niet de enige. Om mij heen zag en las ik steeds hetzelfde verhaal: onze maatschappij draait om meer, sneller, beter. Ik wist dat dit anders moest kunnen.

Overal zocht ik informatie over andere levensstijlen. Ik verslond blogs, podcasts en boeken over duurzaamheid, minimalisme, financiële onafhankelijkheid, boeddhisme, zero waste, versimpeling en slow living. De wereld bleek vol mensen die anders leefden, en het gaf me hoop en vertrouwen in een betere toekomst voor de mensheid en de aarde. Ik raakte geïnspireerd als nooit tevoren en gooide het roer om. Sindsdien probeer ik samen met mijn gezin een leven op te bouwen vol schoonheid en avontuur, terwijl we goed voor elkaar en voor onze planeet zorgen.

Op Elfendertigst deel ik de verhalen over onze reis naar een leven vol vrijheid, creativiteit en vreugde op het meest natuurlijke tempo voor onszelf en de aarde. Lees mee en vooral: raak geïnspireerd!